21. syyskuuta 2014

Mustikka-valkosukaakakku




Tyttäremme nimipäiviä vietettiin taannoin, ja lupasin hänelle mustikkakakun aamiaispöytään. Hyydytetty mustikka-valkosuklaakakku on varmasti jo jonkinlainen klassikko, mutta en ole itse kokeillut sitä ennen. Pidin oleellisena sitä, että siinä maistuisi sekä se mustikka, että valkosuklaa, mutta se ei saisi silti olla liian äklömakea. 
Meillä lapset eivät ole kovinkaan kakkujen perään, mutta tätä hekin jopa söivät, joten resepti ei voi olla kovin pielessä!
Koristeluun käytin ihan vain pursotettua kermaa ja pensasmustikoita. Tavalliset metsämustikat ovat sen verran sotkuisia, että jos haluat siistiä jälkeä, käytä pensasmustikoita. Ohje on 24-26 cm vuokaan.

Pohja
  • 200 g dominokeksejä
  • 50 g voita
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele muruseos leivinpaperilla päällystetyn irtovuokapohjan päälle.



Mustikkatäyte
  • 5 liivatetta
  • 2oog mustikoita
  • 1 dl vaniljakastiketta
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • pieni tilkka vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat ja sokeri sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä tuorejuuston kera. Kiehauta pieni tilkka vettä ja liota siihen lionneet liivatteet. Sekoita liivateseos huolellisesti mustikkasoseeseen ja yhdistä tämän jälkeen kerma-tuorejuustoseokseen. Kaada massa keksipohjan päälle ja nosta kylmään jäähtymään n. tunniksi.



Valkosuklaatäyte
  • 4 liivatetta
  • 200 g valkosuklaata
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 limen kuoriraaste
  • tilkka vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Raasta limen kuori. Sulata suklaa ja yhdistä notkistettuun tuorejuustoon. Sekoita mukaan myös raastettu limen kuori ja sokeri. Kiehauta vesitilkka ja liota siihen lionneet liivatteet. Sekoita liivateseos tuorejuustoseokseen. Yhdistä lopuksi kerman kanssa. Kaada täyte mustikkakerroksen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.  Kakun voi koristella esim. kermavaahdolla ja pensasmustikoilla.

Seesteistä sunnuntaita kaikille! 

22 kommenttia:

  1. Oi miten ihanan näköinen kakku! Niin kauniit värit ja ihanasti toistuu nuo palloset =). Älyherkulliseltakin vaikutta :P

    VastaaPoista
  2. Tosi upea ulkonäkö! Itsekkin olen miettinyt tekeväni kakun samalla makuyhdistelmällä. Ehkäpä otan tästä vinkkiä ;)

    VastaaPoista
  3. Tajuttoman hienon näköinen kakku ja varmasti myös herkullisen makuinen:)

    VastaaPoista
  4. todella kaunis! miten oot tehny noi kermapallot? ajattelin koittaa tätä kakkua lähipäivinä mutta kermapallot vähän epäilyttää että osaanko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kermapallot on tehty isolla ympyrällä tyllalla. :)

      Poista
  5. Heippa! Tuo koristelu on aivan älyttömän nätti. Kuin helminauhaa! Ehdottomasti kokeilen. Eikä siis kakkukaan hullummalta vaikuta :)

    VastaaPoista
  6. Varmasti oikein makoisa kakku, menee kokeiluun ehdottomasti =)

    VastaaPoista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Ooh kuinka kaunis kakku ja vastaus meidän itsenäisyyspäivän herkuksi :) Kiitos!

    VastaaPoista
  9. Hei! Älyttömän kaunis koristelu! Ohjetta lukiessani huomasin, että mustikkatäytteen ohjeessa on yksi desi vaniljakastiketta, mutta sitä ei mainita tuossa täytteen teko-ohjeessa. Missäköhän vaiheessa se siis tulisi laittaa? :)

    VastaaPoista
  10. Tää on kyllä ihan lemppari ja niin kauniskin:) oon tehny tosi monesti. Yhen virheen oon huomannu ku ohjeessa ei missään vaiheessa sanota millon vaniljakastike laitetaan...

    VastaaPoista
  11. Tää on kyllä ihan lemppari ja niin kauniskin:) oon tehny tosi monesti. Yhen virheen oon huomannu ku ohjeessa ei missään vaiheessa sanota millon vaniljakastike laitetaan...

    VastaaPoista
  12. Tämä näytti hyvältä ja tein. Ainoastaan kun mustikkapohjassa ei ollut kerrottu milloin vaniljakastike laitetaan, jäi se vahingossa kokonaan pois, mutta hyvä oli ilmankin!

    VastaaPoista
  13. Näyttää todella hienolta. Missä kohtaa vaniljakastike lisätään?

    VastaaPoista
  14. Pitääkö vaniljakastike vaahdottaa ennen lisäämistä. Itse laitoin suoraan juoksevana ja alaosa ei hyytynyt. Mielummin jättää kokonaan pois.

    VastaaPoista
  15. Minäkin unohdin vaniljakastikkeen XD Voisko sen laittaa tuohon vaaleaan osaan jos lisäisi liivatetta. Onko joku kokeillut? En uskalla kokeilla summissa, koska puolet kakusta jo onnistui enkä ehdi tekemään uutta juhliin, jos loppu menee mönkään..

    VastaaPoista
  16. Saisikohan tuohon vaniljakastikkeeseen vastausta, minäkin sen unohdin laittaa. Mustikkatäyte ei myöskään hyytynyt, johtuiko siis vaniljakastikkeen puutteesta vai mistä? Maku toki on hyvä, ulkonanäkö ei :(

    VastaaPoista
  17. Minulle tuli ainakin aivan eri paksuiset osat, mustikkaa oli paljon enemmän kun valkosuklaakerrosta...?

    VastaaPoista
  18. Minä oon tehnyt tällä ohjeella monet kerrat ja laittanut ton vaniljakastikkeen mustikan sekaan ja sitten sauvasekoittimella sekoittanut hienoksi. :)

    VastaaPoista
  19. Tuo vaniljakastike askarruttaa vielä näin 8 vuoden päästäkin, kun siihen ei suvaita vastata. Mikä sen funktio on ja missä muodossa se tulee täytteeseen?

    VastaaPoista