10. syyskuuta 2013

Limettijuustokakku


Kuun vaihteessa vietimme rapujuhlia ystäviemme mökillä. Tässä on ajan saatossa käynyt niin, että yleensä kemujen kuin kemujen jälkiruokatarjoilu tulee meidän osoitteesta ja sitähän en yhtään vastustele!
Perinteinen Key Lime Pie olisi mielestäni sopinut upeasti rapujuhlien jälkiruoaksi. Halusin kuitenkin kokeilla, miten tämä Amerikan herkku taipuisi juustokakun muotoon. 
Noh, taipuihan se. Eli jos tuntuu, että perinteinen versio limettipiiraasta kyllästyttää (eihän se voi!) niin kannattaa kokeilla tätä raikasta versiota. Kakku on tehty 26cm vuokaan.

Pohja

  • 200 g digestive-keksejä
  • 75 g voita
  • 1 rkl fariinisokeria
Sulata voi ja sekoita mukaan fariinisokeri. Anna seoksen liueta hetki. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Kaada sekaan voisula ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele keksimuru leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte

  • 5 liivatetta
  • 1 prk kondensoitua maitoa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 limen raastettu kuori
  • 1 dl limen mehua
  • 1/2 dl vettä
  • 4 dl kermaa
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Pese lime ja raasta kuori. Sekoita kondensoitu maito, tuorejuusto, raastettu limen kuori ja limemehu tasaikseksi seokseksi. Vatkaa kerma. Kiehauta vesi ja liota siihen lionneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Yhdistä lopuksi kerman kanssa ja kaada täyte tämän jälkeen vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Kiille  

  • 3 dl valmista limemehua (esim. Roses Lime)
  • 2 liivatetta
  • 1/2 dl vettä
  • vihreää pasta- tai elintarvikeväriä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita pasta- tai elintarvikeväri limemehuun. Kiehauta vesi. Liota lionneet liivatteet kuumaan veteen. Yhdistä liivateseos limemehuun kokoajan sekoittaen. Kaada seos lusikan kautta hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä vähintään 2 tuntia. Ennen tarjoilua voit vatkata kakun pinnalle vielä 2 dl kermaa ja koristella limeviipaleilla.

5 kommenttia:

  1. Mmmmm tosi hyvän näköistä :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää herkulliselta! :)
    Minä en jostain syystä saa koskaan paloista noin siistejä, joten nyt on pakko kysyä, että millä sinä nämä oikein leikkaat?! Itselläni kun tuppaa lähes tulkoon väkisinkin sekoittumaan tuo kiille ja täyte niin, ettei jälki koskaan näytä yhtä siistiltä. :(

    VastaaPoista
  3. Tyylikkään kaunis... heti alkoi tehdä sitä ieli:).

    VastaaPoista
  4. Kakku kuin taideteos, wau!! ja varmasti myös hyvää!!

    VastaaPoista