10. elokuuta 2013

Kello kuuden tee














Kävipäs niin, että pakattiin muksujen kanssa kamat autoon ja hurautettiin kylään Mamma rimpuilee-blogin Lauran luo. Meillä molemmilla on tuo kestitseminen ja kauniit asiat lähellä sydäntä, niin tämmöinen pieni yhteinen kokoontuminen tuntui varsin luontevalta. Vilkse ja meno oli melkoinen, kun saman katon alla touhusi kolme pientä lasta, kaksi koiraa ja mammat kädet kyynärpäitä myöten taikinassa. 
Päätettiin siis pitää teekutsut Lauran ihastuttavalla pihalla ja pyydettiin kutsuille mukaan naapureita ja ystäviä. Laura hoiti kattaukset ja asettelut, ja minä tuon leipomispuolen. Otin myös mukaani Coloresta saamiani kattaustarpeita, nehän olivat kuin tehty tämmöisiä kestejä varten.

Kutsuille leivoimme suuren marjaisan kakun, cookieseja ja tietysti skonsseja. Skonssit ovat tuo englannin lahja kahvipöytiin ja piknik-koreihin. Useimmiten skonssit tarjoillaan makean täytteen kanssa, mutta ne toimivat myös erinomaisesti suolaisena versiona. Britit laittavat skonssitaikinaan esimerkiksi rusinoita tai taateleita (sokerin lisäksi), mutta myös juustoja. Nämä meidän tekemät skonssit ovat nyt niitä suolaisempia versioita. Paistaessa laitoin taikinaan mukaan aavistuksen vahvaa juustoa. Myös tarjoillessa skonsseihin oli tarkoitus laittaa juustoa ja voita väliin, mutta talon isäntä taisi vetää muutaman ihan sellaisenaan ja ihan mallikkaasti ne menivätkin alas. 
Tällä ohjeella saat noin kaksi pellillistä skonsseja. Skonssit ovat perinteisesti kolmion mallisia, mutta minä käytin ihan tavallista juomalasia, millä stanssasin "kiekot" taikinasta. Ja jos haluat tehdä makeita skonsseja, voi sokerin määrän tuplata. Eli eikun leipomaan, näiden skonssejen teko on superhelppoa!

Skonssit
  • 125 g voita
  • n.7 dl jauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl maitoa tai ranskankermaa
  • juustoraastetta
Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa, nypi sekaan kylmä voi. Sekoita muna ja maito/ranskankerma ja kaada seos kuivien aineiden sekaan. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikinasta 2-3 cm paksu levy. Painele levystä lasilla kiekkoja ja aseta kiekot leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle. Toista niin kauan, että saat kaiken taikinan käytettyä. Voitele skonssit kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa 250 asteessa keskitasolla n.10 minuuttia. Tarjoile heti.

Kaikenkaikkiaan meillä oli oikein ihana vierailu Lauran kodissa. Rakastuin aivan päätä pahkaa heidän pihaansa - se oli suojaisa, mutta silti täynnä elämää. Kun meno sisällä yltyi välillä melkoiseksi hulabalooksi, oli lapset helppo kipata kartanolle. Siellä oli kaikki kiikuista ja hiekkalaatikoista lähtien heti tarjolla, kun pääsi vain ulko-ovesta ulos. Kun iltaisin saatiin, pikku-apureiden avittamana, kaikki kotihommat tehtyä, ja lapsetkin vihdoin nukutettua, oli ihanaa ottaa lasi viiniä puutarhassa ja parantaa maailmaa. Meidän tunnelmia voittekin käydä vakoilemassa instagramin puolelta täältä ja täältä. :) Kiitos kaunis vielä Lauralle perheineen erittäin vieranvaraisesta huolenpidosta!













7 kommenttia:

  1. On taas niin kaunista, niin kaunista! Aivan ihana tunnelma ja noi lapset on jotenkin aivan hellyyttäviä! Tää sun blogi on yksi parhaista blogeista!

    t.Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no kiitos vaan! :) Kävithän kurkkaamassa lisää kuvia tuolta Mamma rimpuilee-blogin puolelta myös!

      Poista
  2. Onpas sinulla kaunis blogi! Aivan upeita kuvia, jonka seurauksena tekee mieli yhtä ainoaa asiaa: mennä äkkiä keittiöön ja valmistaa samaa :)

    VastaaPoista
  3. Kauniita, värikkäitä kuvia. Tuo vaippapöksy-kuva sai hymyn huulille :)

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia, ihania pillejä ja ihania viirejä kakun päällä..kaikki ihanaa :D

    VastaaPoista