12. toukokuuta 2013

Caramel Chocolate Deluxe & Ihanaa äitienpäivää!


Ihanaa äitienpäivää kaikki ihanat äidit! Kuten aiemmassa postauksessa kerroin, meillä oli tavallaan tuplajuhlat tänä viikonloppuna, sillä lauantaina juhlistin omia syntymäpäiviäni ja tänään vietimme äitienpäivää. Sain nauttia aamiaista vuoteessa molempina aamuina ja ennenkaikkea nukkua pitkään! Vanhempi lapsista oli mm. askarrellut kerhossa äitienpäiväkortin ja kirjamerkin (isin avustuksella) ja nuorempi upotti minut märkiin kuolapusuihin heti heräämiseni jälkeen. Molempina aamuina oli mukana myös ruusut ja lahjat ja päivällä skåålattiin skumpalla, joten kyllä tämän äidin nyt kelpaa. :)

Äitienpäiväksi halusin tehdä jotain "uutta". Matkustaessani Qantas Airwaysilla Sydneystä Singaporeen, tarjoiltiin koneessa herkullista jälkiruokaa, joka oli 'Chocolate Mousse with Salted Caramel Sauce'. Ihastuin hurjasti tuohon comboon ja jos vain olisin kehdannut, olisin pyytänyt toisenkin annoksen. Tuolloin päätin, että teen jotain vastaavaa tälle juhlaviikonlopulle.
Ruotsalaisen Lindan Call me Cupcake -blogista löysin ihanan Chocolate Caramel Cheesecaken ja niinpä tämä kyseinen kakku päätyi meidän juhlapöytään. Hieman muokkasin ohjetta (aina pitää säätää), vähensin sokeria ja kinuskikastikkeeseen lisäsin suolaa + tein kastikkeen hieman eri tavoin.
Kakku oli luonnollisesti taivaallista ja kaikki suklaan, kinuskin ja juustokakun ystävät eivät voi jättää tätä ohjetta välistä. Vaiheta on monta, mutta kohtalaisen helppoa se on silti. Tein kakun 20cm vuokaan ja siihen se mahtui juuri sopivasti. Kakku kannattaa muuten paistaa vuorokautta ennen juhlia, sillä se saa levätä yhden yön jääkaapissa ennen kuorrutusta. Myös kinuskikastike kannattaa tehdä hyvissä ajoin aiemmin. Tässä teille tämä ihanuus nyt minun muokkaamanani, kokeilkaa! Mitenkäs muuten teidän äitienpäivä on sujunut?

Pohja
  • 300g Dominokeksejä
  • 100g voita
Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi ja sekoita keksimurun sekaan. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille niin korkalle kuin saat. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte
  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk kondensoitua maitoa
  • 5 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 1 vaniljatanko
  • 3 kananmunaa
  • 100g suklaata 
Sekoita tuorejuusto, kondensoitu maito, munat ja mausteet tasaiseksi massaksi. Ota 1/3 täytteesta sivuun ja yhdistä siihen 100g sulatettua suklaata. Kaada ensin suklaatäyte keksimurun päälle ja sitten loput täytteet suklaatäytteen päälle. Kiehauta kattilassa tai vedenkeittimessä vettä. Laita kakkuvuoka isompaan uunivuokaan ja kaada ympärille kuumaa vettä, niin että vesi yltää n. puoleenväliin kakkua. Paista kakkua 160 asteessa n. 1 tunti 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kokonaan, ennenkuin siirrät sen yöksi jääkaappiin vuoassaan.

Kinuskikastike
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 2 1/2 dl kermaa
  • 30 g voita
  • 1/2 rkl sormisuolaa
Kaada sokeri puhtaalle ja kuivalle paksupohjaiselle paistinpannulle tai kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes huomaat, että sokeri alkaa sulamaan. Sekoita hiljalleen, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Puukapusta on tähän touhuun paras. Kun sokeri on sulanut kokonaan ja saanut kauniin kullanruskean värin, sekoita mukaan varovasti voi. Kaada lopulta mukaan ohuena norona kerma ja sekoita, kunnes seos on tasainen ja kiiltävä. Lisää vielä sormisuola ja kaada kulhoon jäähtymään. HUOM! Voita ja kermaa lisäessä seos roiskuu voimakkaasti, joten varovaisuutta kehiin!

Suklaaganache
  • 100 g suklaata rouhittuna
  • 1 dl kermaa
Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja nosta sivuun ihan hetkeksi. Kaada sen jälkeen kerma rouhitun suklaan päälle ja anna seistä n.30 sek. Sekoita tämän jälkeen tasaiseksi massaksi.


Kakun kokoaminen:

Ota täysin jäähtynyt kakku kylmästä. Irrota vuoka ja aseta kakku alustalle. Kaada päälle hyvin jäähtynyt kinuskikastike ja anna valua reunojen yli. Nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Kaada lopuksi päälle vielä lämmin suklaaganache ja anna myös valua reunojen yli. Koristele heti pekaanipähkinöillä tai pekaanipähkinämurulla. Anna suklaakuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoilua.


Herrrkullista äitienpäivää äitylit!




19 kommenttia:

  1. oi nami, kuulostaa ihan sika hyvältä! pitää kokeilla joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä melkoista megaherkkua, että kokeilemaan vaan! :)

      Poista
  2. Oi nammms kuulostaa aivan ihanalta, vesi tuli ihan kielelle. Pitääpäs kokeilla joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Vielä kun tekisi itsekin vähän pienempään ja korkeampaan vuokaan, siittä saisi yhtä upean kuin Lindan alkuperäinen tekele. :)

      Poista
  3. aivan mieletön kakku, tätä pitää kokeilla, kiitos ♥!
    Ihanaa synttäriä ja äitienpäivää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olisipa tämmöisiä viikonloppuja useammin vuodessa. ;)

      Poista
  4. Oi ihanaa,
    Nyt ratkesi kakkuongelma synttäreille <3 ihanalta näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu, tää meni mainiosti synttärikakusta. :)

      Poista
  5. Tuo kakku ei voi olla hyvää... ;)

    VastaaPoista
  6. Voi nam mikä ihanuus! taatusti hyvää.
    Onkohan 15 cm vuoka jo liian pieni, ostin sen aikoinani sillä ajatuksella että tulisi pienempiä / korkeampia kakkuja mutta vielä on korkkaamatta o_O josko uskaltaisi tätä kokeilla nyt kun pahin askeettisuus on ruokavaliosta ohi :)

    VastaaPoista
  7. Käytetäänkö kondensoitumaito maitona, ei keitetä kinuskiksi?

    VastaaPoista
  8. Että osaa olla herkullisen näköinen! Oot sinä kyllä taitava! Lupaan kokeilla reseptiä heti kun olen päässyt näistä raskauskiloista eroon (eli jsks kolmen vuoden päästä, hih!) :) Terkuin, Mami

    VastaaPoista
  9. Niin hyvän näköstä! :)
    Mitä vaikutusta luulet olevan sillä, jos jättää isomman vuoan +veden pois uunissa olo ajaksi?

    VastaaPoista
  10. Moikka, ajattelin tehdä syntymäpäivilleni tätä ihanan näköistä herkkua, mutta en meinaa löytää tekstistä minkä kokoiseen vuokaan olet tämän tehnyt? :) Terkuin Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeessa lukee, että on tehty 20cm vuokaan :)

      Poista
  11. Hei eksyin tänne sivuille mutkien kautta ja haluaisin kokeilla tuota kakkua.. Miten tuo kondensoitu maito käytetään? Keitettynä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Täytteeseen tuleva kondentoitu maito käytetään ihan sellaisenaan, eli ei keitetä. :)

      Poista