2. syyskuuta 2012

The paholaisenkakku




Tätä kuivakakkua voisi kutsua myös yhden käden kakuksi, sillä niin helppotekoinen se on. Ja oikeastaan tätä voisi kutsua myös märkäkakuksi, sillä tuo kuivakakku-termi ei tee alkuunkaan oikeutta tämän kakun koostumukselle. Meillä on tosiaan ollut pientä ripustautumista ilmassa pikkuveljen puolelta ja niinpä viime päivät ovat menneet pitkälti niin, että poika kiikkuu apinapuussa tuossa minun käsivarrellani kun puuhastelen kotijuttuja. 
Tämä resepti on isomummon vanhoja peruja ja varsinkin teininä leivoskelin tätä usein, mikä on varsin loogista kun nuo keittiötaidot eivät silloin olleet ehkä aivan nykyisellä tasolla. :) Kuten aina, kuivakakut eivät ole ulkonäöllisesti niitä kauniimpia, ellei niitä kuorruta tai koristele jollain lailla erikseen. Alkuperäiseen ohjeeseen mantelilastut eivät kuulu, mutta kun vuoan "jauhottamiseen" käyttää mantelilastuja saa kakun pinnasta kivemman näköisen. Tätä kakkua on muuten kiva tehdä uhdessä perheen pienimpien kanssa, sillä tässä ei oikein voi epäonnistua!

The Paholaisenkakku

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1-2 tl kardemummaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 1/2 dl kahvikermaa
  • 125 g voita
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää munat, kahvikerma ja lopuksi sulatettu jäähtynyt voi. Kääntele ainekset varovasti sekaisin, vältä liikaa sekoittamista, sillä se tekee kakusta kumimaisen. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan (voit myös voidella vuoan ja ripotella mantelilastuja ympäriinsä) ja paista uunissa 175 asteessa n. 1 tunti. Kakun maku paranee vanhetessaan ja kakku on parasta kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti