18. syyskuuta 2011

Sitrusjuustokakku


Tein viikonlopuksi ystävillemme muutamat kakut ristiäisjuhliin. Toiveissa oli mm. tälläinen sitruunainen juustokakku täytekakkujen lisäksi. Tähän juustokakkuun tein melko yksinkertaisen koristuksen marjoista ja suklaasta, ettei se veisi liikaa huomiota itse ristiäiskakulta. Kakku on hyvin sitruksinen. Laitan tähän vielä ohjeen ja tällä ohjeella tulee sopivan kokoinen kakku 24-26cm vuokaan.


Pohja

  • 200g Digestive keksejä
  • 75 g margariinia
Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.


Sitrustäyte

  • 6 liivatetta
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 prk Valio Sitruunarahkaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 limen raastetu kuori
  • 4 dl kermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • puolikkaan sitruunan ja limen mehu.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto ja sekoita mukaan tomusokeri, sitruunan ja limen raastetut kuoret ja sitruunarahka. Purista sekaan vielä sitruunan ja limen mehut. Vatkaa kerma. Kiehauta tilkka vettä ja sulata sekaan lionneet liivatteet. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen mukaan tuorejuustoseokseen. Yhdistä lopuksi kerma ja tuorejuustoseos. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta hyytymään n. 2 tunniksi.

Kiille

  • 3 liivatetta
  • 3 dl appelsiinimehua
  • limen mehu
  • sokeria
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 10 minuutiksi. Purista appelsiinimehun sekaan limen mehu ja lisää hieman sokeria (tämä ei pakollinen, mutta vie hieman pois appelsiinimehun teollista makua) ja sekoita. Ota n. 0,5 dl appelsiinimehusta sivuun ja kiehauta se kiehuvaksi. Liota lionneet liivatteet kiehuvaan appelsiinimehhun, sekoita hyvin. Yhdistä mehut ja kaada sen jälkeen neste lusikan kautta täytteen päälle kiilteeksi. Anna hyytyä useamman tunnin. Koristele valmis kakku esim. marjoilla ja kermavaahdolla.

1 kommentti: