28. toukokuuta 2010

Monen merkkipäivän kakku


Kun niihin kakkuihin hurahtaa, tulevat ne uniinkin. Tämän kakun valmistin äitienpäivän, suhteen merkkipäivän ja oman syntymäpäivän kunniaksi. Eli kolme kärpästä yhdellä iskulla. Kakku oli niin tuhti ja iso, että siittä riitti töihin viemisiksi asti. Ja tämä oli kaikenkaikkiaan oikein onnistunut kakku! Yltiövaaleanpunainen väri antaa ehkä hieman imelän ennakkovaikutelman mutta maku oli oikein raikas ja siittä pidettiin kovasti. Mieltä lämmitti erityisesti erään miespuolisen työkaverin kehut, kun hän sanoi, että kakku oli yksi parhaimmista, mitä hän on koskaan maistanut.

Itse kakkuun. Jälleen kerran mietin pitkään, mikä olisi paras kakkupohja. Päädyin yllättäen taas Kinuskikissan sivuille ja valitsin sieltä sienikakkupohjan. Kakun kostutin maidon ja vaniljasokerin sekoituksella. Koska en pidä kovin öklömakeasta, ja muokkaankin reseptejä monesti vähäsokerisimmiksi, mietin täytteitäkin jopa hieman huvittavalla pieteetillä. Päädyin laittamaan yhteen väliin rahkan, kermavaahdon ja kuningatarpiltin sekoituksen, johon lisäsin hieman sokeria ja pari liivatetta jämäköittämään täytettä. Toisen täytteen valitsin Pullahiiren blogista täältä. Pullahiiren ohjeen puolitin ja vähensin sokerin määrää, lisäsin vielä tuoreita mansikkalohkoja ja lopputuloksesta tuli oikein hyvä. Laitan mansikkamoussen ohjeen vielä pienempänä ja muokattuna esiin:

  • 3 dl vispikermaa.
  • 250g /puoli litraa pakastemansikoita (tai tuoreita mansikoita)
  • 2-3 liivatelehteä
  • tilkka vettä (pari reilua ruokalusikallista)
  • n. desi tomusokeria
  • vaniljasokeria maun mukaan

Laita liivatteet likoon ja sulata pakastemansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Soseuta mansikat tehosekoittimella tai ihan haarukalla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen. Lisää liivateseos mansikkasurvoksen joukkoon ja lisää joukkoon vatkattu kerma. Sekoita tasaiseksi mousseksi ja täytä kakku.

Unohdinkin aiemmin jo mainita, että kaikenlaiset täytekakut kannattaisi koota irtopohjavuokaan. Tällä tavalalla kakut pysyvät kauniisti kasassa ja täytteet, jotka vaativat hyytymistä, pysyvät kakun väleissä kauniina. Hyytymistä pitää odottaa aina muutama tunti, joten kiireellä kakkuja ei oikein tehdä. Mutta samalla kakut makustuvat ja lopputulos on entistä herkullisempi.

Lopuksi koristeet. Neilikat sokerimassaa ja ohje Kinuskikissalta (jälleen kerran) täältä. Rusetti myös sokerimassaa ja ihan omasta päästä väkerretty. Reunapursotukset ovat vaaleanpunaiseksi pastavärillä värjättyä Flora Vispiä, joka on jämäköitetty vaniljakreemijauheella. Lisäksi päällyskuorrute kaulittua sokerimassaa. Vähän runsashan siittä tuli mutta ihan hauska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti